Árak, felelősség, minőség: Ez maradjon titok a Pfizer / Biontech / EU szerződésben

Augusztus 1 -jén, vasárnap a Report24 közzétett egy linket a Pfizer gyógyszeripari óriás, a német Biontech cég és az Európai Unió közötti teljes, cenzúrázatlan szerződéséről. Egy korábbi olaszországi szivárgást eddig figyelmen kívül lett hagyva. Hogyan lehetséges, hogy zárt ajtók mögött tárgyalnak egy milliárd dolláros üzletről, amely állítólag minden állampolgár egészségét, központilag érinti? Aki nem fizeti az adót, azt börtönbe zárják – de az uniós polgárok anyagi hátrányára kötött szerződés titokban maradhat? Megnéztük, hogy az EU elitje és a gyógyszergyárak mely szakaszokat tartották különösen védelemre érdemesnek.

Willi Huber kommentje

A Pfizer, a Biontech és az EU közötti szerződéses dokumentumnak önmagában teljesen bizalmasnak kellene lennie. 10 évig bármilyen közzététel csak kölcsönös beleegyezéssel lehetséges. A szerződés értéke 3,1 milliárd euró (3,68 milliárd dollár) 200 millió oltóanyag -adagra. Ehhez képest a kis Albánia “csak” 2,4 milliárd dollárt fizetett volna ezért az összegért a szerződés szerint (titkos Pfizer -szerződések kiszivárogtak: nincs kockázat vagy felelősség, túlzott árak és így tovább) ezért az összegért „csak” 2,4 milliárd US dollárt fizetett. Természetesen nem 200 millió konzervdobozt „használtak” ott, hanem csak 500 ezret – 12 amerikai dollár egységáron. Brazília 100 millió konzervdobozt rendelt – egyenként 10 amerikai dollárért.

A szabad piacon az áruknak olcsóbbá kell válniuk nagyobb beszerzési mennyiségek esetében.

Ha a szabad piac törvényeit alkalmazzák, a termékek általában olcsóbbak, ha nagyobb mennyiséget vásárolnak. Nem így az EU -ban. Feltételezve, hogy 10 USD vagy annál alacsonyabb egységárat lehetett volna elérni, az adófizetőknek majdnem kétszer annyit kell fizetniük. Itt is felmerül az érték vagy az előállítási költségek kérdése. A szerződés megkötésekor az érték pusztán elméleti volt, mert ahogy a szerződés mondja, még mindig nem voltak megbízható ismeretek a hatásról. Az Oxfam civil szervezet vállalta a fáradtságot, és kiszámította az adagonként legfeljebb 1,20 USD termelési árat. Tehát minden ezen összeg (ami valószínűleg túl magas) és az egyes államok vagy az Európai Unió vételára között van, a gyógyszeripari óriások nyeresége.

Társadalmilag mennyire igazságos a 2000% feletti haszonkulcs?

Tegyük fel egy pillanatra, hogy az emberiséget nem volt óriási megtévesztésnek kitéve. A Covid-19 járvány valóban létezne, veszélyes lenne, és számos korábban egészséges ember halhatna meg tőle. Akkor szélsőséges esetekben az emberiség túlélése, a nemzetek és népek léte forogna kockán. Akkor minden érintettnek nagyon érdekeltnek kellene lennie abban, hogy a lehető leggyorsabban elérhető legyen a lehető legtöbb hatékony vakcina – és persze mindezt önköltségi áron. Egy ilyen katasztrófában meggazdagodni erkölcsileg rendkívüli becstelenség lenne. Szerencsére nincs ilyen veszélyes járvány, így ez az erkölcsi összetevő valószínűleg megszűnt, és szégyen nélkül két kézzel gazdagodhatnak, amíg a világ minden nemzete eladósodik, míg a gyógyszeripar százmilliárdokat tudott elkönyvelni nyereségként.

A szabadságunkkal fizetünk

Ebben a dimenzióban a fizetésekkel a világ nemzetei nemcsak a pénzüket adják fel, hanem a szabadság utolsó maradványait is. Mert egyrészt, további adósságokba kell esniük olyan adományozókkal, mint az EKB, vagy a Világbank – anélkül, hogy bármiféle esélyük lenne arra, hogy valaha is vissza tudják fizetni ezeket az összegeket, másrészt a hirtelen száz milliárdokkal felruházott cégeknek, óriási hatalmat adnak a kezükbe! Ezekkel az összegekkel lehet manipulálni a világ sorsát. Ezt a szempontot nagyon gyakran figyelmen kívül hagyják azok, akik azt állítják, hogy demokráciában élünk. Aki azt hiszi, hogy a szupermarket pénztárosára ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint egy milliomosra, és ugyanolyan lehetőségei vannak a világban, valószínűleg nagy rajongója a meséknek.

Az EU -biztosa által, eladva és kiszolgáltatva.

Ez a szerződés lényegében meghatározza mindannyiunk sorsát – legyen az a hivatalos történet szerint,- mert az egészségről szól -, vagy legyen az objektíven megállapítható igazság szerint, mert az adópénzünket hihetetlen összegben utalják át furcsa Uraknak. Hogyan maradhat egy ilyen dokumentum “titkos”, hogyan hinné bárki, aki érintett, hogy ez összeegyeztethető az alkotmányokkal, a jogállamisággal vagy a demokratikus államformával? Az EU most az eredeti szerződést 200 millió dobozról (amiről beszélünk) 1,8 milliárd dobozra bővítette. Az adagonkénti ár nem csökkent, hanem nőtt – pletykák szerint 19,50 euró adagonként. A lakosság és az adófizetők amúgy is elképzelhetetlen árulását így 35 milliárd euróra bővítették.

Csak Magyarország nem vett részt

A következőkben bemutatjuk Önöknek a szerződéses oldalak két változatát. A teljes, cenzúrázatlan dokumentum megtalálható a RAI olasz televíziós műsorszolgáltató oldalain: teljes dokumentum. Azoknak, akiknek fizetniük kell az őrületért, az EU szerverein van egy cenzúrázott (“megfeketedett”) verzióiban. Ha összehasonlítjuk a verziókat, világossá válik, hogy az EU milyen hülyeségért akarja eladni polgárait. Mivel a szerződés tartalmának több mint 50% -a el lett sötétítve, ez is bizonyítja azoknak a kormányoknak az állapotát, akik készségesen járulnak hozzá az őrülethez. Mindannyian? Nem, nem mindannyian. Magyarország nem volt hajlandó részt venni a második szerződésben. Ha továbbra is kérdései vannak azzal kapcsolatban, hogy a fősodratú média és a „hivatalos EU” miért agitál nap mint nap Magyarország és Orbán Viktor államfője ellen – akkor most, megvan a válasz.

 

példa: árképzés

példa: kártérítés

forrás: report24news