/Szőke Mária/

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) nem hagyja jóvá, a Pfizer vakcina harmadik adagjának alkalmazását és ennek besorolását a teljes körű oltottságba.

Ez azért is furcsa, mivel már több országban (így Magyarországon is) elkezdték beadni az erre kaphatóknak a harmadik adag “covid-oltást”. Egyre világosabbá válik, hogy ezek a védőoltásnak mondott mRNS szérumok valójában NEM RENDELKEZNEK semmilyen törvényes gyógyszerészeti és egészségbiztonsági jóváhagyással. És ez logikus is, ugyanis ezek a GMO-s szérumok egytől-egyig kísérleti szakaszban levő szerek, melyek tömeges alkalmazását kizárólag a vírus-kimutatására és diagnózis felállítására alkalmatlan PCR tesztekre alapozott, hamisított járványügyi adatokra bazírozott “veszélyhelyzetekkel” és pandémiás mesével lehetett végrehajtani.

Hatalmas többséggel, 16:2 arányban leszavazta az amerikai gyógyszerfelügyelet szerepét is betöltő FDA szakértői panelja azt, hogy általános jelleggel, minden 16 év felettinek beadhassák a Pfizer koronavírus elleni vakcinájának harmadik dózisát – közölte a Bloomberg péntek éjjel.

A döntés ezután arról szólt, hogy egy szűkebb társadalmi körben engedélyezzék-e a Pfizer harmadik oltását és ebben a kérdésben a szakértői panel igent mondott.

Miért utasították el a Pfizer kérelmét?

A hivatalos jelentés szerint, a FDA szakemberei nem biztosak abban, hogy a 3. adag minden beteg számára előnyös lenne. Kétségeik vannak egy további adag beadását a fiatal felnőttek és serdülőkorúak esetben, ugyanis ez a harmadik adag több kockázatot hordoz magában, nem beszélve arról, hogy SEMMILYEN garancia nincs a szer hosszútávú alkalmazásának biztonságára, azaz a hosszútávú mellékhatásokról SEMMIT nem lehet tudni. A harmadik adag covid-szert egyelőre a veszélyeztetett kategóriába sorolt időseknek engedélyezik, morbid cinizmussal szólva, úgy látszik, őket nem féltik a hosszútávú mellékhatásoktól.

Mindez azonban úgy tűnik nem okoz gondot azoknak a covid-kormányoknak, akik erőltetik a harmadik, sőt Izraelben már a negyedik adag GMO-s trutyit.

Forrás: https://informatialibera.ro/hu/a-fda-nem-engedelyezte-a-pfizer-covid-szerum-harmadik-adagjanak-alkalmazasat-egyre-tobb-a-homaly-a-vakcinak-engedelyeztetese-korul/

Eredeti angol nyelvű forráscikk: Bloomberg