Szlovénia: Oltásellenes csoport megrohamozta a helyi televíziót

Az oltásellenes csoport tegnap este megrohamozta az RTVS szlovén közszolgálati műsorszolgáltató központját, hogy hangot kérjen nézeteikért.

 

Egyesült Államok: Aki az oltás ellen van, terroristának minősül

Kimondták, hogy aki az oltások ellen tüntet vagy ellene beszél terroristának minősül. Ha valakit terroristának minősítenek, milyen következményekkel járhat?

 

 

Irael: Fel kell készülni a 4 oltásra

Izrael nemzeti koronavírus -cárja szombaton felszólította az országot, hogy kezdje meg az előkészületeket a koronavírus -vakcina negyedik adagjának beadására. „Tekintettel arra, hogy a vírus itt van és továbbra is itt lesz, fel kell készülnünk a negyedik injekcióra is” – mondta Salman Zarka a Kan közrádiónak. „Ez az életünk mostantól, hullámokban” – mondta.

Olaszország: durvulnak a tüntetések, készültséget rendeltek el

Több mint ötven olaszországi pályaudvaron lépett életbe biztonsági készültség, miután az oltásellenes csoportok bejelentették, hogy a pályaudvarok megbénítására készülnek azután, hogy a vasútvonalakon kötelezővé teszik a védettségi igazolást – írta az MTI. Az oltásellenesek akciói szinte mindennapossá váltak az országban, és korábban Torinóban már megpróbálták elfoglalni a város egyik vasútállomását. Az oltásellenesek interneten a kormány több tagját megfenyegették, többek között a külügyminiszter Luigi Di Maiót, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezető politikusát. Halálát kívánták, mivel az oltakozást sürgette az olaszoktól. Az utóbbi napokban az oltásellenesek orvosokat és újságírókat is megfenyegettek, a tüntetésekről tudósítókat több esetben megtámadták és megverték.