A folyamatosan manipulált, hamis adatokra hivatkozó kormány, egészségügyi hatóságok a tudományos ténynek beállított hazugságokra alapozva, zsarolja, félelembe taszítja a lakosságot, egyre határozottabb agresszivitással uszítja egymás ellen a társadalom oltott és oltatlan tagjait.

Mind a média, mind a politika hallgat azokról a valóban tényekről, amelyeket a román kormány a járvány kezdte óta elmulasztott megtenni.
A román egészségügyi és kórházi rendszer a covid előtt is katasztrofális helyzetben volt.
A gyógyszer, kötszer hiány mindennapos jelenség volt már akkor is, a kórházak felszereltsége, környezete valóban balkáni körülményeket mutatott, s ezeken túl nyilvánvaló problémák jelentkeztek az orvosok szakmai és emberi magatartásában is.


Mindezek már korábban is általános bizalmatlanságot keltettek az emberekben az állami egészségügyi rendszerrel szemben.  Udvarhelyről például, aki tehette, orvosi vizsgálatra, kórházi kezelésre, műtétre inkább utazott Marosvásárhelyre, sőt akár a majd 250 kilométerre lévő Kolozsvárra, minthogy a helyi kórházba ment volna.
Ezt a helyzetet tetézte, hogy 2021 tavasza után, amikor a vírus megkapta a politikától a nyári üdülőjegyét, de az őszi negyedik hullámban való visszatérést állítólag mindenki biztosra vette, ez idő alatt a román kormány és politika belső marakodással, osztozkodással volt elfoglalva, s nem tettek semmit, hogy az egészségügyi rendszert felkészítsék a negyedik hullámra.

Többek között: az ARBIDOL ( umifenovir  ) szerepel a romániai kovid kezelési hivatalos protokolban ( Hivatalos Közlöny 978/13.X.2021- Rendelet a 487/2020 számú egészségügyi miniszteri rendelet mellékletének módosításáról a SARS-CoV-2 vírusfertőzés kezelési protokolljának jóváhagyásáért )Az arbidol mellett megtaláljuk még a : Favipiravirt, Remdesivirt, monoklonális antitesteken alapuló terápiát,  Hidroxiclorochint stb.

Miért nem lettek a kórházak, és gyógyszertárak ellátva ezekkel az antivirális szerekkel? Miért nem tették hozzáférhetővé a lakosság számára? Miért nem a megelőzésre fókuszált az állam? Vajon nem az oltakozásra akarták rávenni az embereket azáltal, hogy nem tették elérhetővé a gyógyszertárakban a hivatalos protokoll által előirt  kovid fertőzés kezelésére alkalmas antivirális szereket???
Ha igen a válasz, akkor ennek tömeggyilkosság szaga van… Gondolkodjunk csak! Ha mindezek elérhetőek lettek volna, lennének, elérhető lenne, hogy a fertőzöttek enyhe és közepes tünetekkel otthon kigyógyuljanak. Elkerülhető lenne a kórházak leterhelése.
Az iskolákban miért nem osztogatjuk a c és d vitamint a gyermekeknek?

Miért nem azt reklámozza a hivatalos média, miképp erősítsük az immunrendszerünket?

Az elmúlt lassan 2 év azt igazolja, hogy az eddigi drákói intézkedések fabatktát sem értek a járványhelyzet leküzdésében, mégis miért ugyanazokat a szigorításokat rendelik el újra, meg   újra? Megjegyzendő: a legtöbbel áthágva Románia Alkotmányát és a hatályban lévő törvényeket.

( https://vaccinare-covid.gov.ro/ema-a-extins-perioada-de-valabilitate-pentru-vaccinul-pfizer-biontech/ )

A Gigi Becali általa 100.000 Euró értékben vásárolt és a román népnek adományozott covid elleni gyógyszer (Arbidol)miért nem kellett Romániában senkinek? A gyógszerrel teli teherautót 6 hónapig tartották vissza a vámnál, mert a volt egészségügyi miniszter, Vlad Voiculescu megakadályozta az országba való belépéshez szükséges bürokratikus eljárásokat, holott több romániai kórház is pozitív válemménnyel volt az Arbidolról.

Kérdések kérdések hátán, válaszok nélkül.

Bár a választ mindenki tudja: ha megoldódna is egyik-másik probléma, semmi lényeges eredményt nem hozna, mert maga a korrupt, felbérelt és lefizetett poltikai elit a forrása Románia összes jelenkori bajának.

KG-KL