A vakcinagyártó Johnson & Johnson gyorsított engedélyezési kérelmet nyújtott be Indiában a Covid vakcina számára. Miután az ottani kormány jogi kérdésekben kevésbé bizonyult jóindulatúnak a gyógyszeriparral szemben, mint például Európa, a Johnson & Johnson visszavonult .

Sajtóhírek szerint az indiai kormány különösen érdekelt abban, hogy megvitassák a felelősség és az esetleges kártérítés kérdéseit a koronaoltások mögött álló gyógyszeripari óriásokkal. A kiszivárgott Pfizer szerződések bizonyítják, hogy például az európai oltóanyag -gyártók mentesülnek minden felelősség alól (a Report24 jelentése szerint ) – nyilván India nem akarja ennyire megkönnyíteni a helyzetet a gyógyszeripar számára.

A Johnson & Johnson vakcina nemcsak a veszélyes vérrögök kialakulásához kapcsolódik , hanem Guillain-Barré szindrómához is vezethet , amely idegbetegséghez, bénuláshoz vezethet.

A Johnson & Johnson most nyilvánvalóan megpróbálja csökkenteni a károkat, miután az indiai jóváhagyási kérelem visszavonása világszerte címlapra került: Ez visszamenőleg arra utal, hogy leállítják a tervezett klinikai vizsgálatokat a koronaoltásokkal kapcsolatban Indiában. Mivel ezeket végül nem szabad elvégezni, a Covid vakcina gyorsított jóváhagyására vonatkozó kérelmet visszavonták. De még mindig tárgyalnak az indiai kormánnyal annak érdekében, hogy a vakcina továbbra is felajánlható legyen az országban.

A Pfizer / BioNTech és a Moderna -val ellentétben a Johnson & Johnson még nem nyújtott be kérelmet az amerikai FDA -hoz vakcinája teljes jóváhagyására.

 

Indien beharrt auf Herstellerhaftung: J&J zieht Zulassungsantrag für Impfstoff zurück