2021. június 17.

Az Egyesült Királyság Orvosi Szabadság Szövetsége elküldte ezt a nyílt levelet (szöveg alább, és kérjük, töltse le itt a PDF-et) Devi Sridhar professzornak a BBC Newsround című  epizódjában (2021. június 7.) a gyermekek számára adható vakcinákról tett nyilatkozata miatt.

Az Egyesült Királyság Orvosi Szabadság Szövetsége panaszlevelet küldött Prof. Sridharnak válaszul a BBC Newsround című, a legtöbb brit iskolában megjelenő programban tett nyilatkozataira. Nyilatkozatai számos hamis és/vagy félrevezető állítást tartalmaztak, mint például: A Covid-19 oltások 100%-ban biztonságosak, a gyermekeknek oltást kell kapniuk szüleik védelme érdekében, és a gyermekek számára biztosított előnyök felülmúlják a lehetséges kockázatokat.

Egy ilyen leegyszerűsített és elfogult üzenet bemutatása véleményünk szerint mélyen felelőtlen, propagandának minősül, és negatívan befolyásolja a teljes körű tájékoztatás és beleegyezés folyamatát. Kértük, hogy Sridhar professzor azonnal vonja vissza az teljes nyilatkozatát, és nyilvánosan kérjen bocsánatot, amiért félreértelmezte a gyermekekkel kapcsolatos Covid-19 elleni védőoltásokkal kapcsolatos tényeket. ”

Kérjük, ossza meg ezt a levelet a lehető legszélesebb körben a közösségi média csatornáin, valamint újságírókkal, sajtóorgánumokkal, hírességekkel és másokkal.

Nyílt levél az Egyesült Királyság Orvosi Szabadság Szövetségétől:
Devi Sridhar professzornak a BBC Newsround című epizódjában (2021. június 7.) a gyermekek számára adható vakcinákról tett nyilatkozata miatt.

Szeretnénk Önnel megosztani az MHRA-hoz (Gyógyszereket és Egészségügyi Termékeket Szabályozó Ügynökséghez) intézett, 2021. június 7-én kelt nyílt levelünket a gyermekeknek szóló Covid-19 vakcinákkal kapcsolatban.

Ez a válaszunk az Ön BBC Newsround-on nemrég megjelent kijelentéseire, ahol számos olyan állítást tett, amelyeket tudományos bizonyítékok nem támasztanak alá.

Az aggályaink elsősorban a következő pontokra vonatkoznak, de nem korlátozódnak rájuk:

  1. Ön azt állítja, hogy a gyermekek számára a vakcina előnye az lenne, hogy „nem kell aggódniuk a Covid-19 miatt”. A gyerekeknek már alapból sem kell aggódniuk a Covid-19 miatt, mivel az esetükben közel nulla a megfertőződés kockázata.
  2. Az Ön állítása szerint egy másik előny, hogy akkor valószínűleg nem fertőznék meg a szüleiket. A gyermekek esetében jelentéktelen a fertőzés átadásának veszélye, ráadásul a szabályozási vizsgálatok nem bizonyítják, hogy a vakcinák megakadályozzák a vírus átadását. Ez egyértelműen egy olyan kijelentés, ami arra irányul, hogy a bűntudat érzelmi válaszát váltsa ki az emberből, amelyet a kötelességtudat követ, és mint ilyen, ez inkább propaganda, mint tényeken alapuló tanács.
  3. Ön azt állítja, hogy az oltás fő hátránya, hogy „egy újabb injekciót kell beadni a gyerek karjába”. Ez egy durva megtévesztés a Covid-19 elleni vakcinák gyermekekre gyakorolt ​​lehetséges súlyos mellékhatásainak ismert és ismeretlen kockázataival kapcsolatban. Ön is nyilván tisztában van azzal, hogy az Egyesült Államokban a CDC (Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ) rendkívüli ülést hívott össze, elsősorban azért, hogy megvitassák a szívizomgyulladás több száz esetét, amelyek fiataloknál fordultak elő az oltás után (https://www.dailymail.co.uk/news /article- 9672233/The-Latest-WHO-Warns-delta-variant-hold-Europe.html). Életveszélyes mellékhatásokat és haláleseteket jelentettek fiatal felnőtteknél és gyermekeknél az Egyesült Államokban és Izraelben, amelyekre Ön meg sem említ.

Nyílt levelünkben megtalálja a vonatkozó hivatkozásokat ezekre a pontokra.

A jelenlegi helyzetben, amely tele van bizonytalansággal és félelemmel, a nyilvánosság kiegyensúlyozott tanácsokat kér a szakemberektől. Egy ilyen leegyszerűsített és elfogult üzenet bemutatása véleményünk szerint mélyen felelőtlen. Ha kifejezetten a gyermekek kiszolgáltatott csoportját célozzák meg, akkor megbocsájthatatlan.

Megjegyezzük, hogy a Newsround-ban tett nyilatkozatának jelenleg hozzáférhető verzióját már szerkesztették, mivel eredetileg Ön azt állította, hogy a Pfizer-BioNTech vakcina 100%-ig biztonságos. Nyilván Ön is tisztában van azzal, hogy bármilyen orvosi beavatkozásról azt állítani, hogy 100%-ig biztonságos, ez aláássa a kijelentő hitelességét.

A kijelentés egy részét átszerkeszteni azok után, hogy az már nagyközönség elé lett tárva, és rengeteg ember, köztük gyermekek is megnézték, nyilvános magyarázat vagy bocsánatkérés nélkül, teljesen etikátlan. A végén feliratként megjelenített megjegyzés, amely csupán egy javítást tartalmaz, nem fog eljutni a közönség többségéhez, akik előtte hallották az Ön eredeti állításait és azonosultak vele.

Ezért kérjük, hogy haladéktalanul vonja vissza az egész üzenetét, és nyilvánosan kérjen bocsánatot, amiért félremagyarázta a tényeket a gyermekek a Covid-19 elleni védőoltásainak biztonságosságával kapcsolatban.

2021. június 14.

Kérjük, hogy a nyilatkozata visszavonását és bocsánatkérését ugyanolyan széles körben terjessze, mint az első üzenetét, és különösen az összes olyan iskolában, ahol ezt az anyagot gyermekeknek is megmutatták.

Várjunk válaszát, amelyben megerősíti, hogy megtette a megfelelő lépéseket, vagy megindokolja, hogy miért nem tette meg.

Üdvözlettel:
Egyesült Királyság Orvosi Szabadság Szövetsége

Másolat: BBC
Tisztelt Gavin Williamson – oktatási államtitkár
Tisztelt Oliver Dowden – digitális, kulturális, médiáért és sportért felelős államtitkár, Shirley-Anne Somerville – skót oktatási és készségügyi minisztertitkár

Forrás: Children’s Health Defense, A.S.B.L.

 

© 2021. június 17. Children’s Health Defense Europe, A.S.B.L .. Ezt a művet a Children’s Health Defense, A.S.B.L engedélyével másoltuk (fordítottuk) és terjesztjük. Szeretne többet megtudni a Children’s Health Defense Europe-ról? Iratkozzon fel ingyenes hírekért és frissítésekért Robert F. Kennedy, Jr., Senta Depuydt és a Children’s Health Defense Europe csapatához. Adománya segít támogatni minket erőfeszítéseinkben.