Gyáva népnek nincs hazája!

 

A nemzeti önsajnálat magasiskolájának bemutatása és az örökös másokra mutogatás helyett mindnyájunknak fel kellene végre már ismernünk, hogy a nyomorúságos helyzetünkről – így arról is, hogy az elmúlt 30 évben sem történt meg a trianoni békeszerződés által előállított és a II. világháborút lezáró párizsi békeszerződés által konzervált viszonyok felülvizsgálata, valamint a jóvátétel kérdésének rendezése – nem csak a háttérhatalmat szolgáló, „idegenszívű” politikai vezetők, hanem – és sokkal inkább – mi magunk, magyarok tehetünk. Önvizsgálatot kéne tartanunk, és szembe kéne végre néznünk a fájdalmas igazsággal, vagyis azzal, hogy személy szerint és közösen elsősorban mi vagyunk a felelősök mindazért a rosszért, amit nap mint nap megtapasztalunk, mert bambán, vétkes nemtörődömséggel vagy gyáván átengedtük az irányítást a gondolataink, az életünk és az országunk felett árulóknak, őrülteknek, tolvajoknak és ostobáknak.

Csak akkor lesz pozitív változás bármilyen téren, ha jó sokan bele merünk nézni a tükörbe, és kimondjuk: igen, mi tehetünk róla, mert mi hagytuk, hogy így legyen, és mi vagyunk azok is, akiknek tennünk kell érte, hogy ezután ne így legyen!

A jó hír az, hogy nem vagyunk egyedül. Nem csak mi, magyarok ébredezünk egyre nagyobb számban a Csipkerózsika-rémálomból. Változnak az idők, az információáramlás szabadabbá és gyorsabbá válásának is köszönhetően az emberiség körében szemmel láthatóan zajlik egy ébredési, tudatosodási folyamat. Az internet jóvoltából jól látható, hogy szerte a világon egyre többen vannak azok, akik már nem hiszik el a hatalom és a fősodratú média meséit, sorra döntik meg az évezredes dogmákat, új paradigmák mentén élik az életüket, és kisebb-nagyobb közösségekbe szerveződnek annak érdekében, hogy politikai, gazdasági, szellemi és spirituális téren is a saját kezükbe vegyék a sorsuk irányítását.

Ne a Facebookon puffogj, ha valami nem tetszik, ne a szobád sarkában meditálj a világbékéért, ne a kocsidra ragasztgass Nagy-Magyarország formájú matricát, mert már megtapasztalhattad, hogy ettől nem fog változni semmi. Ha változást akarsz, előbb magadat változtasd meg! Ne légy többé bamba, nemtörődöm vagy a dicső ősei háta mögül kikiabáló szájhős! Ne másoktól várd, hogy majd megmentenek, amíg te focit nézel, vagy a műkörmödet lakkoztatod! Cselekedj te magad is!

Kezdd például azzal, hogy – a lehetőségeidhez mérten – némi pénzbeli támogatással hozzájárulsz ahhoz, hogy elkészülhessen ez a, Trianonról, a háttérhatalomról és az emberiség kollektív őrületéről szóló film, és jelentkezel résztvevőnek az „Igazságot Magyarországnak!” c. – több százezer magyar embernek a budapesti Hősök terére való összehívásával felvenni tervezett – tömegjelenet megörökítéséhez, valamint meggyőzöd az ismerőseidet, hogy ők is cselekedjenek ugyanígy.

Tedd meg – ezt a nem is olyan nagy dolgot – önmagadért, hogy véget vess a megaláztatásodnak, és egyenes gerinccel járhass a világban! Tedd meg az őseidért, hogy ne kelljen tovább forogniuk a sírjukban! Tedd meg ükapáinkért, dédapáinkért, nagyapáinkért, akik harcoltak, és életüket áldozták vagy rokkantakká váltak két világháborúban! Tedd meg, hogy példát mutass az elmúlt évtizedekben szellemileg, lelkileg megnyomorodottaknak, és a gyermekeinknek, hogy ne váljanak azzá!

Tedd meg, hogy megmutathassuk a világnak, milyen az, amikor feltámad a magyarok Istene!

Dr. Gyarmati Éva

jogász

 

3 Hozzászólás

 1. vitéz Székely Csaba György

  Hát igen. Évek óta nézek tükörbe, s elszégyellem magam, mind azért, amit megfogalmazott, Tisztelt Dr. Gyarmati Éva. Mentséget próbáltam keresni, hitegetni magam, hogy megpróbáltam ezt is, azt is, elmondat itt is, meg ott is. Aztán jött a belső igazság: ha a Pozsonyi csata magyarjai is csak beszéltek volna itt meg ott, akkor nem lenne nemzetünk! Vitézként aztán a szégyen még erőteljesebb. Igaz, be kell tartsam a “szolgálati rendet”, de ez is csak kifogás. A sereg szétszéled, ha nincs vezére, s nagyon nehéz újra összeszedni, de nem lehetetlen. Erre a Légió c. történelmi film egy nagyon jó példa. Hiszem, hogy nem erkölcsi kötelesség a Trianon filmben való részvétel, hanem megtiszteltetés! Erre hívnék fel sokakat, ha megismerhetném a hogyan, kihez, hol kérdésekre a választ.
  Isten álld meg a magyart!

 2. Mihály

  sajnos attól hogy elkészül egy film nem fog változni semmi ön írta attól hogy nagy Magyarország térképét ragasztod az autódra nem történik semmi s ebben igaza is van a mai 60 közeliek óriási hibát követtek el mikor ilyen lájkos átmenetet csináltak 89 -ben s Antal miniszter elnöknek igaza volt csak azt felejtette el hogy akkor ő sem került volna az elnöki székbe de nem is tudták volna kirabolni az országot mert ugye a tények bizony azok hogy ez a kis ország a nagy szocializmusban bizony olyan magasan állt az élet színvonalban hogy lassan megint kell 30 év hogy utól érjük önmagunkat nem hogy a modern nyugati országokat a Gyurcsány megmondta s ezt valahol mindenki érzi aki már rendelkezett annyi értelemmel abban az időben “elkurtuk” s ön ámításban szépen bele nyugodott mindenki hogy nem tehetünk mást pedig dehogynem….

 3. Tamas Maria

  Tisztelt,kedves Gyarmati Eva jogasz!szeretnem Onnel a kapcsolatot felvenni,Tamas Marika.