Merkely Béla szerint elképzelhető, hogy az oltatlanok esetében szükség lesz további korlátozásokra. Lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd – mondta a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Merkely Béla úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.

Az oltatlanok természetesen jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve (…), huszonötször valószínűbb, hogy bekerül egy oltatlan egy kórházba, huszonötször nagyobb a valószínűsége, hogy meghal koronavírus-fertőzésben – hívta fel a figyelmet a rektor.

A virus folyamatosan mutálódik 

Jelezte azt is: az oltatlanok nem reménykedhetnek abban, hogy az úgynevezett nyájimmunitás majd megvédi őket, hiszen a koronavírus folyamatosan mutálódik; a delta variáns esetében egy ember átlagosan nyolcat fertőzhet meg, míg az első, Vuhanból elindult vírus esetében ez a szám 2,5 volt. A harmadik oltás kapcsán Merkely Béla elmondta, azt elsősorban a 60 év felettieknek vagy legyengült immunrendszerű embereknek ajánlja. Azt javasolta, hogy a második vakcina után négy hónappal kérjék a harmadik oltást az érintettek.  Ráadásul az oltóanyagokból már több milliárd adagot beadtak, komolyabb mellékhatásról nem érkezett hír, ezért azt lehet mondani, hogy ezek biztonságosak.

(forras: pesticracok.hu)

 
   SZINGAPÚR

A szingapúri oltottak a COVID legfrissebb eseteinek háromnegyedét teszik ki!

Szingapúr 5,7 millió lakosának csaknem 75% -át beoltotta. Az ország az elmúlt 28 napban 1096 lokálisan átvitt esetről számolt be, amelyek közül 484, vagyis 44% volt teljesen beoltott, míg 30% részben beoltott, a fennmaradó 25% pedig be nem oltott.

“Ahogy egyre több embert oltanak be Szingapúrban, egyre több fertőzést fogunk látni az oltott emberek körében” – mondta Teo Yik Ying, a Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) Saw Swee Hock közegészségügyi iskolájának dékánja.

uk.sports.yahoo   

   
 
   IZRAEL

Most Izrael a világ legnagyobb “Covid -hotspotja”, a kórházba szállítottak többsége beoltott. 

Az országban a világon a legmagasabb a fertőzések aránya. Természetesen nem világos, hogy a vizsgált esetek közül hány mutat még Covid -19 tüneteket, és valóban betegek – szeptember 1 -jén azonban egy nap alatt 1892 új esetet regisztráltak Izraelben. Itt ismét bebizonyosodott, hogy az mRNS -oltás semmilyen módon nem véd a fertőzések ellen.

Izraelben a kórházba szállított esetek többsége vakcinázott. Science magazin szerint Uri Shalit, bioinformatikus és az izraeli kormány Covid-tanácsadója augusztus közepén kijelentette:

Annyi áttörést okozó fertőzés van, hogy ők dominálnak, és a legtöbb kórházi beteg valóban oltva van.

Forras:report24news)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.