Van-e már iránya az általános, egész EU-ra kiterjedő kisajátítási intézkedéseknek? 

Az EU Bizottsága jelenleg vizsgálja annak lehetőségét, hogy „egy vagyonnyilvántartás létrehozásával kapcsolatos információkat gyűjtsünk”, amely „egy jövőbeli politikai törekvésbe” beépíthető. Ezt mondja a szó szoros értelmében egy, a Bizottság által július 16-án közzétett ajánlati felhívás (2021 / S 136-358265), amelynek címe ” Megvalósíthatósági tanulmány egy európai ingatlannyilvántartáshoz a pénzmosás és az adócsalás elleni küzdelem érdekében” “

E két LÁTSZÓLAGOS cél, azaz az árnyékgazdaság és az adócsalók elleni küzdelem címszó alatt szereplő eddigi erőfeszítések hasonló jellegűek voltak: Például teljesen átláthatóvá kell tenni a cégek és magánszemélyek pénzáramlását. megszüntetni az adótitkot, és fenntartani az állampolgárok és a vállalatok tulajdonát, hogy rögzítse az utolsó nadrággombot is.

 A készpénz fokozatos eltörlését is ebben az összefüggésben kell vizsgálni. Mert függetlenül attól, hogy a piaci szereplők vagy fogyasztók mire költenek pénzt, használják fel megtakarításaikat vagy eszközeiket: az egyre inkább mindenütt jelen lévő gyámállam mindent tudni akar; semmi sem maradhat rejtve előle –  az utcai kávézóban történő készpénzes kifizetést valós időben jelentik az adóhivatalnak egy kötelezően adóztatott rádión keresztül, egészen a finom uncia és gramm tartományban lévő aranyvásárlásig.

Az adósságszocializmus csak kisajátításhoz vezethet

De az EU -s államok koronaválság miatti megfeszített költségvetési helyzete miatt, most láthatóan még keményebb ütemet diktálnak.  A zéró kamatpolitika és a kötvényvásárlási őrület miatti gyorsuló eszközmozgások és a pénzkínálat egyre felelőtlenebb növekedése csak idő kérdése, hogy miként hat a inflációra, beleértve a pénzügyi összeomlást is.

És mielőtt minden összeomlik, a modern rablóbárók az európai pénzügyi hatóságok formájában feltétlenül leltárt akarnak készíteni, hogy megtudják, kitől mennyit kell ellopni.  (…)

Az ingatlanadó az adósságszocializmusban elkerülhetetlen

Ezek az EU vagyonnyilvántartási terveinek valódi háttere és összefüggései. 

Ahogy a hagyományos tolvajbandák előzetesen tájékoztatják egymást a cél- és akcióterületeken kiválasztott áldozataikról, és „szélhámosokon” keresztül pontosan felmérik, hogy kitől, mennyit lehet elvenni, és hol érdemes hozzájutni, úgy a bizottság most „minden információt szeretne az ingatlantulajdon és azok forrásainak kapcsolatáról” – akár olyan eszközökre vonatkozóan is, mint a műalkotások és az arany.

Az uniós pályázati szöveg többek között ezt írja: “A cél az, hogy megvizsgálják, hogyan lehet összegyűjteni és összekapcsolni az ingatlantulajdont a különböző forrásokból (pl. Telekkönyvek, cégnyilvántartások, vagyonkezelői és alapítványi nyilvántartások, központi értékpapír -letétkezelők stb.) Rendelkezésre álló információkat, valamint hogyan kell összeállítani és összekapcsolni mindezt az Uniós ingatlan -nyilvántartással. Figyelni kell arra is,  hogy a nyilvántartásban más eszközök, például kriptovaluták, műalkotások, ingatlanok és arany tulajdonjogára vonatkozó adatok is megjelenjenek.

Teljes hatalom megszerzése a megfigyelt polgárok révén

A készpénz még mindig hiányzik ebből a listából – de feltételezhető, hogy ezt is rögzíteni kell, amíg még létezik, és amíg nem lesz kénytelen átállni az elektronikus fizetési eszközökre. A pénzügyi és gazdasági szakértő, Norbert Häring blogjában kritizálja, hogy az EU – a Közösségen belüli adóparadicsomok megszüntetésére irányuló hatékony intézkedések helyett – ismét a „nagy vonóhálót” alkalmazza – és minden egyéb eszközt, amellyel információhoz juthat a polgárok vagyoni helyzetéről (…) és összegyűjtheti egy gigantikus hálózati adatbázisban.

A teljes tudás a teljes hatalom – elve alapján az új brüsszeli tervek újabb lépést jelentenek a diktatórikus feltételek megteremtése felé.