Elérkezettnek látom az időt ahhoz, hogy számot vessünk, a film támogatásához nyújtott segítségünkkel.
Egyetlen tétel van, ami még ezután fog beérkezni a stábhoz, az Pálfi Margité, de ezt nyugodtan elkönyvelhetjük úgy, mint már beérkezettet, mivel az ő szavában meg lehet bízni, készpénznek vehetjük.
Ha nem haragszotok, először kitérnék arra, hogy hogyan is fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy egy felhívással forduljak hozzátok, támogassuk a filmet!
Ez év április végén, egészen véletlenül akadtam rá a HUN televízió egyik adására, ahol éppen erről a filmről volt szó és ahol kérték a nézőket, segítsék adományaikkal a film elkészültét, mert az egyszerű emberek adakozásán kívül, másra nem nagyon számíthatnak.
Ehhez minden adatot közöltek a film végén.
A film linkjét feltettem az oldalamra, de mint várható volt, mindössze két ember nyomott alá egy tetsziket, de biztos vagyok benne, hogy a filmbe ők se néztek bele.
De ha belenéznek is, vagy ha mindannyian belenéztetek volna, tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be őszintén – köztetek én is! -, legfeljebb néhány ember segítette volna adományával a film elkészültét, utána pedig teljesen megfeledkezett volna róla.
Akkor ötlött fel bennem, hogy egy felhívással forduljak hozzátok, ami talán másokra is ösztönző lesz, így május elején feltettem az oldalamra.
Ezt aztán megismételtem június és július hónapban is, amit bármelyikőtök figyelemmel kísérhetett, aki érintett volt benne, vagy érdekelt az adományok alakulása.
Nem panaszkodni akarok, de rengeteg időmet elvette ennek a szervezése.
Ugyanis nem elégedtem meg az oldalamon látható felhívással, nagyon sok ismerősömmel külön üzeneteket váltottam, mindenkivel többször is.
Volt, aki nem is válaszolt a megkeresésemre. Pedig én kellő tisztelettel fordultam hozzájuk, így joggal elvárhattam volna tőlük, hogy legalább néhány szóra méltassanak.
Mindegy.
Mint ember, előttem elvágták magukat.


Voltak sajnos olyan emberek is, akik a vírus okozta helyzet miatt, vagy elvesztették a munkájukat, vagy valamelyik felnőtt gyermekük járt így és a kis nyugdíjából őt kellett segítenie.
Megértettem őket. De ők mindössze hárman voltak, én pedig több, mint húsz emberrel váltottam üzenetet. És mint fentebb már írtam, többször is.
Abban is biztos vagyok, hogy sokan közülük jobb anyagi helyzetben vannak, mint ti vagy én, akik ennek ellenére átutaltuk a film készítőinek, amit tudtunk nélkülözni, lett légyen az bármilyen csekély vagy nagyobb összeg.
És a legtöbben közületek, minden felhívásomra újfent adakoztatok!
Velem együtt tizenkilencen vagyunk. Itt most nem említhetem meg senkinek a párja nevét, mivel ők nem tartoznak az ismeretségi körömbe, de az érintettek tudják, hogy a férjük vagy a feleségük neve éppen úgy ott szerepelt a támogatók névsorában, mint a sajátjuk, ha ők ezt így szerették volna.
De még ez a tizenkilenc fő sem helyes adat a részemről, mivel Nné Hollósi Éva két ismerősét is mozgósította, akiknek a nevét szintén én jelentettem le a film készítőinek. Név szerint Nagy Mariannáról és Horváth Margitról van szó.
Én ismeretlenül is örülök mindkettőjüknek, hogy közénk tartoznak! Gondolom, ti is.
És most jöjjön a mérleg, amit ez idő alatt sikerült elérnünk.
Ez egész pontosan 265.000.- forint, tehát egy kicsivel meghaladja a negyedmilliót!
És most álljon itt azoknak a neve, akik segítségével ez az eredmény megszületett. Természetesen az a neve, amit itt a facebook-on ismertek egymásról. Vagy, mint ismerősök, vagy csupán az én oldalamon keresztül.

Balla Éva
Beszteri Kálmán
Horváth Margit
Kovács Szilárd
Maros Torda
Nagy Marianna
Nagymáté Miklós
Nné Hollósi Éva
Palástiné Tóth Judit
Pappné Tál Erika
Palfi Margit
Rozs János
Sabján Szabolcs
Szász Sándor
Szlovacsek Gábor
Varga Szabolcs
Zetényi Csukás Ferenc
és végezetül jómagam

A gyűjtéssel kapcsolatban vezérelt még egy szándék.
Be szerettem volna bizonyítani nektek, hogy ha összefogunk, akkor igen nagy dolgokra vagyunk képesek.
Most pedig elétek tárhatom, hogy ez sikerült!

Soha ne feledjétek, hogy a magyarok a történelem során mindig CSAK AKKOR tudtak nagy dolgokat végbe vinni, HA ÖSSZEFOGTAK!

 

Hosszu Katalin