INS bombasztikus jelentés Olaszországból: a haláleseteknek mindössze 2,9%-át okozta a Covid-19. Az Il Tempo azt állítja, hogy “kevesebb, mint egy átlagos influenza”!

Az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet Covid halálesetekről szóló új jelentése szerint a világot térdre kényszerítő vírus sokkal kevesebb embert ölt meg, mint a hagyományos influenza.

Úgy hangzik, mint egy kiugró eset, de az intézet által gyűjtött orvosi feljegyzések statisztikai mintája szerint a 2020. február végétől a múlt hónapig regisztrált haláleseteknek mindössze 2,9%-a volt a Covid 19 miatt. Így a hivatalos statisztikák által az új jelentés idején (2021. október elején frissített) 130 468 halálesetből mindössze 3783 volt magának a vírusnak a potens hatása. Mert az összes többi olasz, aki életét vesztette, egy és öt közötti betegségben szenvedett, amely az olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet szerint már kevés reményt hagyott számukra az életben maradásra. Nem kevesebb, mint 67,7%-uknak több mint három betegséggel, 18%-uknak pedig legalább két betegséggel együtt.

“Személyesen sok embert ismerek, de olyat nem, akinek az a szerencsétlenség jutott volna, hogy egyszerre öt súlyos betegségben szenvedjen. Szeretnék bízni a tudósainkban, de aztán elolvasom a felsorolt betegségeket, amelyek nem elhanyagolható okai lennének a sok olasz elvesztésének, és laikusként kezdek kételkedni” – kommentálja az “Il Tempo” cikkét a szerző.

Az olasz INS szerint a Coviddal való megfertőződés után életüket vesztett olaszok 65,8%-ának magas volt a vérnyomása. 23,5%-uk szenilis demenciában is szenvedett, 29,3%-uk cukorbeteg volt, 24,8%-uknak pedig pitvarfibrillációja volt. És ez még nem minden: 17,4%-uknak már beteg volt a tüdeje, 16,3%-uknak volt rákos megbetegedése az elmúlt öt évben; 15,7%-uknak szívelégtelensége volt, 28%-uknak iszkémiás szívbetegsége, több mint minden tizedikük elhízott volt, több mint minden tizediküknek volt stroke-ja, és másoknak – bár kisebb arányban – súlyos májproblémái, dialízise és autoimmun betegségei voltak.

“Talán minden igaz, nem kételkedem a tudósainkban. De ha nem a vírus öli meg az olaszokat, akkor magyarázza meg nekem, hogy a tudomány miért erőltetett rá mindent, amit az elmúlt másfél évben láttunk? A maszkoktól kezdve, a távolságtartáson át, a blokkolásig és így tovább? És hogyan jutottunk oda, hogy közel 126 000 olasz került ebbe az állapotba 3, 4 vagy 5 súlyos betegséggel, akiknek úgyis távozniuk kellett volna, ha a koronavírus nem létezett volna rövid időn belül?” – teszi hozzá az olasz újságíró.

Ezek a számadatok az olasz egészségügyi rendszert, ahonnan származnak, egyértelműen vádolják. Azért használom a feltételes módot, mert az első naptól kezdve kétségeim vannak azzal kapcsolatban, amit a jelentésben írtak. Mint az Olasz Nemzeti Egészségügyi Intézet vagy az Olasz Járványügyi Központ minden közleményét, a jelentést is beszennyezik a hónapok során kiadott kormányzati irányelvek, amelyek az igazi és egyetlen jelzőfényt jelentették azoknak, akiket továbbra is “tudósoknak” nevezünk.

Először az akkori kormány, Giuseppe Conte kormánya, miközben Olaszország a világ legfelkészületlenebb országának mutatkozott, sőt képtelen volt a járvány kezelésére, adatokat kért az olaszok megnyugtatására. Jól emlékszem az Olasz Nemzeti Egészségügyi és Polgári Védelmi Intézet által tartott heti sajtótájékoztatókra, amelyeken ezeket a haláleseteket mindig lekicsinyelték, hangsúlyt fektetve a nem túlélőknél talált számos kórképre.

El kell mondani, hogy ez a vírus önmagában nem öl, de más betegségekkel együtt a gyenge embereknél felgyorsíthatja a véget, amely azonban már közel volt. Aztán az oltási kampány során a kormányzat igénye szöges ellentétbe került: drámai módon mindenkit a rendelkezésre bocsátott fiolák megmentése felé terelni. De elfelejtették frissíteni a halálozási jelentésen szereplő utasításokat, ami az idő múlásával egyre vékonyabbá és vékonyabbá vált. Ez tehát nagy zűrzavar, amely tovább szítja a félelmeket és erősíti annak a több millió olasznak az ellenállását, akik úgy döntöttek, hogy nem oltatják be magukat. Talán ha kevesebb propaganda, kevesebb merevség és pontosabb tájékoztatás lett volna, akkor mindez nem így lenne.

Franco Bechis
Forrás: Il Tempo
https://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/raport-bomb-ins-din-italia-doar-2-9-din-decese-au-fost-cauzate-de-covid-19-cu-adevarat-il-tiempo-afirma-ca-mai-pu-in-dec-t-o-grip-obi-nuit-1566631?fbclid=IwAR0vgMBK178NqfOhYyB29KQ6Ifenx15pKUPUUM6CXkX8qlzfkAhKX1Leqnc