Makovecz Imre meg nem épült épületeinek kiállítási anyagait kölcsönözhetik ingyenesen galériák, intézmények, művelődési házak. A Makovecz Imre Alapítvány nyolc különféle elgondolás alapján állította össze tematikáját, mellyel vidéki településeken élőknek szeretnének lehetőséget adni, hogy minél többen megtekinthessék a tizenöt – huszonöt tablóból, és a hozzá tartozó makettből álló kiállítást.

Szintén bérelhető, az úgynevezett oszlop installáció, melyet a Magyar Nemzeti Múzeummal közösen hozott létre az alapítvány és azonos nevű központ. Az oszlop felavatására, 2021 szeptember 27.-én, Makovecz Imre halálának tizedik évfordulóján került sor a budapesti Vigadó előtt. A tervező épületeit bemutató kép és hanganyag egy hónapig nézhető meg a helyszínen, utána más település nagyobb terein lesznek kiállítva.

Tíz éve alakult Makovecz Imre emlékére, a nevét viselő alapítvány, amely segítséget nyújt az építész/tervező szellemi örökségének megismerésében. Az idei évtől pedig a hagyaték már digitalizált változata is elérhető az érdeklődők számára a Makovecz Központ és Archívum jóvoltából.

A bérlés részleteiről itt lehet érdeklődni: office@makovecz.hu; +36 30 314 48 79

Forrás: https://makovecz.hu/