A Dél-pesti Centrumkórházban, valamint a János Kórházban is leállt a traumatológiai ellátás – derült ki a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ orvosigazgató-helyettesének leveléből, amelyet Kunetz Zsombor tett közzé a Facebook-oldalán.  Az írásból kiderül, hogy leállások miatt

A kórház baleseti intézetére extrém terhelés hárul.

Emiatt augusztus 23-ig bezárólag az összes halasztható műtétet leállították. Pontosan ezt nevezik összeomlásnak – kommentálta a helyzetet a Facebookon az oxyológus főorvos.

Hozzátette, ha az akut esetek ellátása egy-két intézményre hárul, akkor „a tervezett műtétek elmaradnak, a várólisták nem csökkennek, de még csak nem is stagnálnak, hanem a végtelenbe növekednek”.
Júliusban Zalaegerszegen is leállt a baleseti ellátás, augusztus elején pedig az Uzsoki utcai kórházban voltak fennakadások amiatt, hogy többen is felmondtak.

1 Hozzászólás

  1. bigacsiga

    Meglehetne oldani, hogy ne ezt a piros színt használják a linkek színének? Nem tudom, hogy egyedi eset-e, de ez a szürke alapon piros szín nagyon nehezen olvasható számomra. Köszi!