Véget ért a Vadászati Világkiállítás,  lezajlott a békemenet – jöhet a vírus

Olyan tempóban romlik a koronavírus-helyzet a magyar kórházakban, mint tavaly ilyenkor. A jelenlegi terhelés ugyanakkor még kezelhető, bár a rendszerben dolgozók egyre nehezebb helyzetben vannak: kevesebben vannak, mint 2020-ban ilyenkor, a sokadik hullámban kell helytállniuk és közben a normál ellátást is fel kéne pörgetni. Az intézményekből származó információk is megerősítik a romló helyzetet. Ami pedig igazán aggasztó, hogy nem látni egyelőre, hogy a 2020-hoz hasonló trend kibontakozását mi állíthatja meg. Ez nemcsak a Covidos betegek szempontjából kedvezőtlen helyzet, hanem a “normál” közfinanszírozott egészségügyi ellátásra szoruló betegek számára is.

Egyre többen vannak kórházban

A napi új fertőzötti számok, a reprodukciós ráta és az elvégzett tesztek pozitív aránya alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy

MAGYARORSZÁGON TOMBOL A NEGYEDIK HULLÁM

A mintavételek 15%-a már pozitivitást mutat, ami azt is jelenti, hogy teljesen kontrollálatlanul terjed a fertőzés az egész országban, a járványügy már csak fut a romló helyzet után. A legutóbbi adatok alapján pedig már a halálozás tekintetében is megindult a folyamatok gyors romlása, és a kórházi számok alapján úgy tűnik, ennek nem mostanában lesz vége.

1 Hozzászólás