Berlin – 3 körhinta menet ingyen, egy szúrásért cserébe

Martin Matz (SPD) államtitkár:  “A vásártér talán olyan hely, ahol sok családot vagy fiatalabb embert érünk el.”

 

Vakcina lottó Szlovákiában

A parlament jóváhagyásával indult újra az a lottójáték Szlovákiában, amely az oltási hajlandóságot szeretné növelni az országban. Az országban állandó lakhellyel rendelkező, már teljesen beoltott állampolgárok számára vasárnap este nyílt meg a regisztráció a szerencsejátékra, amellyel akár 100 ezer eurót – 36,5 millió forintot – is nyerhetnek.

Az első számhúzás augusztus 15-én lesz, s összesen 10 millió eurót szán a kormány a nyereményekre.

 

 

Ohio –  1 millió dollárt is nyerhet az, aki fölveszi a koronavírus-oltást egy amerikai államban

Egy amerikai állam lottóval igyekszik oltakozásra buzdítani a lakosságot: a főnyeremény 1 millió dollár – írja a Business Insider.

Mike DeWine, Ohio kormányzója bejelentette: lottót indít, melyen a koronavírus-oltást fölvetők közt 1 millió dolláros fődíjat sorsolnak ki.

A részvételhez az szükséges, hogy május 26 és június 23 közt vegye fel az oltást az adott ohiói lakos, elég bármely Amerikában engedélyezett kétdózisos vakcina egyik oltása, vagy a J&J egydózisos oltása.

– Ösztöndíj, szállás, tandíj átvállalás

Külön sorsolás lesz a 12-18 évesek közt, akiket mától oltanak, ők négyéves ösztöndíjat, szállást és tandíj-átvállalást nyerhetnek bármely ohiói egyetemen.

https://www.portfolio.hu/short/20210513/1-millio-dollart-is-nyerhet-az-aki-folveszi-a-koronavirus-oltast-egy-amerikai-allamban-482966#

 

Egyesült Államok – 5 millió dollár, kuponok, ingyen élelmiszerek

 
A Kroger kiskereskedelmi vállalat összesen 5 millió dollárt fog szétosztani azon amerikai polgárok között, akik bevállalják a koronavírus elleni vakcinát. A vállalat a busás nyeremény mellett 50 kupont is kisorsol, melyek felhasználásával egy éven keresztül ingyen élelmiszerekhez juthatnak a győzteseknek – írja a Fox Business.A Kroger vállalat ezzel a nagylelkű felajánlással szeretné elősegíteni az oltási kampány sikerét. Céljuk az, hogy az Egyesült Államok teljes lakosságának 70 százaléka július 4-ig megkapja legalább a vakcina első dózisát.
Forrás: https://haszon.hu/megorizni/ongondoskodas/oltasi-kampany

 

Moszkva – nyereményautó

A város vezetése úgy döntött, nyereményautókkal javítja az oltási kedvet.

A bejelentés szerint öt, egyenként egymillió rubel – úgy négymillió forint – értékű autót sorsolnak ki, hetente egyet, azok közül, akik beoltatták magukat az adott héten. Erre azért van nagy szükség, mert a felmérések alapján a kb. 12 milliós világvárosban nagyjából 1,3 millióan kapták meg az oltást, pedig a vakcina az év eleje óta mindenki számára elérhető. A járvány megfékezéséhez szakértők szerint nagyjából a lakosság legalább 60%-ának kellene megkapnia az oltást, amitől Moszkva ezek szerint még nagyon távol van.„Fel kell gyorsítanunk az oltási folyamatot, ha el akarjuk kerülni az újabb korlátozásokat.” – mondta Moszkva polgármestere, Szergej Szobjanyin, de hangsúlyozta, hogy az autónyereményt csak átmeneti megoldásnak szánják.

Forrás:https://totalcar.hu/magazin/hirek/2021/06/14/nyeremenyautoval_gyorsitanak_az_oltasi_programot_moszkvaban/
 
 

Románia –   falvakban szervezett oltási karavánok, és a 16–18 év közöttieknek meghirdetett gyermeknapi oltási maraton

Valeriu Gheorghita katonaorvos, a kampány koordinátora kifejtette: „a város beoltja a falut” elnevezésű akció során a nagy oltóközpontok személyzetéből szerveznek mozgó oltóegységeket, amelyek heti egy-két alkalommal a környező falvakban házról házra járva vagy ideiglenes oltópontot kialakítva adják be a vakcinát az illető közösségben élő jelentkezőknek.

A koordinátor szerint az oltási kampány megújulásának alapeszméje a mobilitás növelése, célja pedig az, hogy az országban működő mintegy ezer oltási központ kapacitását felaprózva minél közelebb vigyék a vakcinát az emberekhez.

Múzeumokban, pályaudvarokon, stadionokban, valamint a tengerparti és hegyvidéki üdülőtelepeken is lesznek oltópontok, mert azt feltételezik, hogy sokan idegenkednek a kórházaktól és az orvosi rendelőktől – magyarázta Gheorghita.

A CNCAV továbbra is bátorítja a helyi kezdeményezéseket, a szokatlan helyszíneket és minden maratoni típusú oltási akciót. Ezek sorában a nemzetközi gyermeknap alkalmából a 16–18 év közöttiek számára könnyítik meg a vakcina beadatását május 31-én, illetve június 1-jén.

Lengyelország – nyereményjátékok, hibrid gépkocsik sorsolása

Csökken a lengyelek oltakozási hajlandósága, ezért a kormány nyereményjátékkal ösztönzi a lakosokat, hogy részt vegyenek az országos oltási programban, és a legjobb oltási arányt jegyző községek is pénzjutalmat kapnak – közölte kedden a lengyel kormányfői hivatal vezetője, Michal Dworczyk.

A nyereményjátékot a lengyel állami tulajdonban lévő lottótársaság, a Totalizator Sportowy indítja július 1-jén. Díjmentesen részt vehet benne a koronavírus ellen beoltott valamennyi lakos, azok is, akik az oltást népszerűsítő akció meghirdetése előtt már megkapták a vakcinát.

A nyereményjátékra 140 millió zlotyt (közel 10,9 milliárd forint) szánnak. Az 50 ezer zlotys (3,9 millió forint) pénz-, valamint a tárgynyereményeket hetente sorsolják ki, ennél nagyobb értékű sorsolásokat havonta szerveznek, az akciót pedig két egymillió zlotyt érő nyeremény, valamint hibrid gépkocsik kisorsolásával zárják – sorolta Dworczyk. Sorsolás nélkül minden kétezredik beoltottnak 500 zlotyt kézbesítenek – mondta el.

                                                                                          Forrás:https://888.hu/amerika-london-parizs/a-romanok-oltasi-karavanokkal-a-lengyelek-nyeremenyjatekkal-novelnek-az-oltasi-hajlandosagot-4317221/

 

Szeretne része lenni Jennifer Aniston életének? Oltassa be magát!

Nemrég felkorbácsolta a kommentelők indulatait Jennifer Aniston azon kijelentése, miszerint távol tartja magát mindazoktól, akik elutasították az oltás felvételét. Most egy Instagram-sztoriban indokolta meg döntését.

“Még mindig van egy meglehetősen nagy csoportja az embereknek, amely oltásellenes, vagy nem hisz a tényeknek. Ez szégyen. A heti rutinomból kiestek néhányan, akik visszautasították a vakcinát, vagy nem árulták el, hogy be vannak-e oltva, vagy sem. Ez nagyon szerencsétlenül alakult” – mondta Aniston nemrég az InStyle magazinnak adott interjújában. Ezek voltak azok a mondatok, amelyek sokaknál kiverték a biztosítékot.Forrás:https://888.hu/amerika-london-parizs/on-szeretne-resze-lenni-jennifer-aniston-eletenek-oltassa-be-magat-4328383/

 

Németország – Jutalmat kínálnak a védőoltásért több német üzletláncnál

50 eurós ajándék vásárlási kártyát kínál az Edeka Nord nevű hamburgi szupermarketlánc azoknak a dolgozóknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

Forrás:https://hvg.hu/kkv/20210416_Jutalmat_kinalnak_a_vedooltasert_tobb_nemet_uzletlancnal

 

Van, ahol sört, máshol steakvacsorát ajánlanak az oltakozásért

Az oltási programok előrehaladtával vészesen közeleg a hajlandósági plafon, ami egyre több országban felveti a kérdést: hogyan győzhetőek meg a szkeptikusok a vakcinák hatékonyságáról? Az Egyesült Államokban például sört osztanak, Kínában étkezési jegyekkel és főzőolajjal csábítják az embereket az oltópontokra. Szakértők szerint azonban az anyagi ösztönzők nem működnek, a vállalati szférában ezért már kifinomultabb módszereket tanácsolnak.

New-Jersey – “Szuri és Sör kampány” 

Marylandben az oltást felvevő közalkalmazottak 100 dolláros jutalomban részesülnek, Detroitban pedig azért is jár 50 dollár, ha valaki az oltópontra fuvaroz egy jelentkezőt – utóbbi kezdeményezésben egyébként többen is meglátták az üzleti lehetőséget.

Kína júniusig 40 százalékos átoltottságot tűzött ki, ehhez naponta 4.51 millió embert kell beoltaniuk. Mivel az oltási kedv ennél alacsonyabb, igyekeztek különböző kampányokkal az oltópontokra csábítani a lakosságot. Sanghajban például főzőolajból, tejből, és étkezési utalványból álló csomagot osztogattak. A közéleti szereplőknek, celebritásoknak is fontos szerepe lett az oltási kampányokban. A New York Magazine listát vezetett a vakcinát kapott hírességekről, Sir David Attenboroughtól kezdve Arnold Schwarzeneggeren keresztül a Dalai Lámáig sulykolták sztárok az oltakozás fontosságát. Oroszországban Vlagyimir Putyin lett a program népszerűsítésének arca, Indiában pedig Bollywood hírességei kampányoltak a vakcina mellett. 

Fontos szerep hárul az üzleti szférára is. Az Egyesült Államokban a munkaadóknak is érdeke a dolgozók visszacsábítása, ezért a legkülönbözőbb trükköket vetik be.

Van ahol steakvacsorát, máshol fizetett szabadságot, sőt, pénzjutalmat kapnak az oltásra vállalkozók.

A Training magazin is arra biztatja a cégvezetőket, hogy kifinomultabb eszközökkel próbálják meggyőzni az alkalmazottakat. A HR szakportál szerint jó módszer lehet, ha a belső kommunikációs csatornákon alkalmazzák a Facebookon és Instán népszerű, oltottságot jelző ikonokat, profilkép kereteket. Szintén segíti az oltottak közösségépítését, ha a cégvezetés arra biztatja a dolgozókat, hogy osszák meg a többiekkel saját vakcina-sztorijaikat – ezeket a beszámolókat aztán a vállalat megversenyeztetheti, jutalmazhatja a legjobbakat. Szerencsés, ha a vezetők ezen a téren is példát mutatnak, elsők közt teszi közzé fotóikat, beszámolóikat. De a Training magazin szerint segíthet az is, ha nagyobb vállalatok egészségügyi szakemberek megbízásával ingyenes konzultációt biztosítanak az oltással kapcsolatos aggályok megvitatására. 

Forrás:https://index.hu/kulfold/2021/05/04/oltas-hajlandosag-covid-vilag-nyajimmunitas/

Magyarország – Gulyás Gergely: Jutalmat osztani az oltás felvételéért nem fognak, maga az oltóanyag a jutalom.