PCR teszt: Az Amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) visszavonja a sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyt

A CDC leáll a PCR teszt használatának forszírozásával.

A közlemény magyar fordítása:

Laboratóriumi figyelmeztetés: A CDC RT-PCR változásai a SARS-CoV-2 teszteléshez
Akik kapják: COVID-19 tesztet végző személyek

Szint: Laboratóriumi riasztás

2021. december 31. után a CDC visszavonja az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA) a CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) valós idejű RT-PCR diagnosztikai panel sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyét.

A tesztet először 2020 februárjában vezették be csak a SARS-CoV-2 kimutatására.

A CDC ezt az előzetes értesítést megküldi a klinikai laboratóriumok számára, hogy megfelelő idő álljon rendelkezésre az FDA által engedélyezett számos alternatíva közül az egyik kiválasztására és megvalósítására.

Látogasson el az FDA webhelyére az engedélyezett COVID-19 diagnosztikai módszerek listájához. Az FDA által engedélyezett molekuláris módszerek teljesítményének összefoglalásához az FDA referenciapaneljével látogasson el erre az oldalra.

A változás előkészítése érdekében a CDC javasolja azokat a klinikai laboratóriumokat és vizsgálati helyeket, amelyek a CDC 2019-nCoV RT-PCR vizsgálatot használták, és válasszák át az FDA által engedélyezett másik COVID-19 tesztet. A CDC arra ösztönzi a laboratóriumokat, hogy fontolják meg egy multiplex módszer alkalmazását, amely megkönnyítheti a SARS-CoV-2 és az influenza vírusok kimutatását és differenciálását. Az ilyen vizsgálatok megkönnyíthetik az influenza és a SARS-CoV-2 folyamatos tesztelését, és időt és erőforrásokat takaríthatnak meg az influenzaszezonban.

Forrás

1 Hozzászólás