Link: hargitanepe.ro

Rövid komment

„Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba úgy véli: ha decentralizálnák a koronavírus elleni oltással kapcsolatos döntéshozatalt, az általa vezetett intézmény megtalálná a megoldást az átoltottsági arány növelésére.

Szerdai sajtótájékoztatóján a politikus emlékeztetett, hogy már tavaly is azt nyilatkozta a járvány idején: Hargita megye jobb helyzetben lenne, ha a döntéseket a megye vagy a települések szintjén hoznák meg.

– Azt gondolom, megoldás lenne, ha jogi eszközöket kapnánk az oltással kapcsolatos döntésekhez. De egyelőre a lehetőségeink a tájékoztatásban, bizonyos események, akciók és felszerelések finanszírozásában merülnek ki – jelentette ki Borboly Csaba.”
Drága Csíksomlyói Babba Mária! Ezeknek még több jogi eszközt!? Amikor annyi a jogérzékük, mint disznóban az empátia!

„Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen jogi eszközökre gondolt, a megyei tanácselnök azt válaszolta: előbb decentralizálniuk kellene a döntéshozatalt, utána a helyhatóságok megtalálnák a megoldást az átoltottság növelésére.”
Az biztos, hogy megtalálnák! Kiadnák a parancsot a pártkatonáiknak, azoknak a tenyerükből szemezgető „munkaadóknak”, és kész. Vagy aláveti magát az oltásnak a maradék székely, vagy ötszázezer sem lesz a jövő évi népszámlálás eredménye.

Borboly elmondta, hogy jelenleg nem tilthatja meg a megyei önkormányzat a beoltatlan alkalmazottainak a munkába járását, és nem kötelezheti a megyei tanács által finanszírozott projektek munkatársait arra, hogy beadassák a vakcinát.
Elmebetegség, egyszerűen. Kedves Szeredaiak! Kérjetek már Bukarestből egy, a hülyeségre érzékenyített pszichológust, mert vírus ehhez a veszélyhez képest egy gyönge nátha!

Hargita megyében az egészségügyi igazgatóság adatai szerint a mobil oltóegységek mindössze 1140 személyt immunizáltak egy hónap leforgása alatt. A tanácselnök elmondta, településenként eltérő volt a kampány a hatékonysága. Közölte, hogy a megyei tanács nyitott minden javaslatra, de az embereknek is nyitottnak kellene lenniük az oltás iránt, „mert az erőszak nem mindig vezet eredményhez”.
De! Eredményre vezet, bizony, ha így megy tovább!
Egyébként bájos, ahogy azt mondja: „nem mindig”. Tehát volt, amikor már eredménnyel próbálta az erőszakot?!

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy akadtak olyan Gyergyó-vidéki települések, amelyeken az oltásra jelentkezők száma kisebb volt a mobil oltóegységek munkatársainak számánál. Az intézményvezető szerint ezekben a községekben oltásellenes a hangulat, „az emberek elhiszik az interneten terjedő álhíreket”, nem kérik ki a szakemberek véleményét a vakcinákról.
Szűz Máriám! Forró vizet erre a kopasz logikára! Képzeld el azt a Gyergyó-vidéki települést, ahol Józsi bácsi azért áll ellen az oltásnak, mert reggeltől estig az interneten lóg, hogy tájékozott legyen az álhírek tekintetében.

Katona Tamás