A történelem legnagyobb eltussolásának, nyomeltüntetésének nevezi egy, az amerikai Képviselőház külügyi bizottságának Republikánus Párthoz tartozó képviselői által készített jelentés a koronavírus eredettörténetét. A jelentésben azt valószínűsítik, hogy a SARS-CoV-2 egy mesterséges koronavírus-mutáns, amely 2019. szeptember 12. előtt szabadult el a Vuhani Virológiai Intézet laborjából, a Kínai Kommunista Párt pedig nagy mennyiségű erőforrást szentelt a bizonyítékok eltüntetésére és amerikai állampolgárok, valamint a WHO is segítette őket ebben.

Az amerikai Képviselőház külügyi testületének Republikánus tagjai tavaly szeptemberben készítettek egy jelentést a koronavírus lehetséges eredetéről, ezt a dokumentációt egészítették ki egy most publikált állásfoglalással.

A jelentés erős felütéssel indul: azt írják, hogy a SARS-CoV-2 az eddigi bizonyítékok alapján nagy valószínűséggel a Vuhani Virológiai Intézetből (VVI) szabadult el egy véletlen baleset folytán, 2019. szeptember 12 előtt. A most terjedő koronavírus-törzs valószínűleg egy genetikailag módosított vírus, melyet eredetileg a Jünnan-tartománybeli barlangban gyűjtöttek be, 2012 és 2015 között.

Megvádolják azzal is a Kínai Kommunista Pártot (KKP), hogy amerikai állampolgárokat felhasználva szándékosan megpróbálták eltussolni a labori eredettel kapcsolatos nyilvános eszmecserét és az erre irányuló nyomozásukat. A jelentésben az is olvasható, hogy az eddigi bizonyítékok alapján már teljesen kizárható a halpiaci eredetelmélet.

(forrás) —- olvasson tovább:  https://www.portfolio.hu/global/20210805/sulyos-jelentes-a-koronavirus-eredeterol-mesterseges-lehet-a-virus-komoly-munka-van-a-nyomok-eltunteteseben-495346