A tudatosan és mesterségesen előkészített és kivitelezett háborúk és forradalmak folyamatát mutatja be az alábbi videó.

 

 

 

Kreml: oroszellenes a kijevi “Krími Platform”, 

 

Moszkva a Krími Platform elnevezéssel Kijevben megrendezett fórumot Oroszországgal szemben rendkívül barátságtalannak tartja – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn Moszkvában.

“Ezt az eseményt rendkívül barátságtalannak tartjuk hazánkkal szemben. Kategorikusan elutasítjuk az ilyen kijelentéseket egy orosz régió, a Krím ügyében. Ebben a tekintetben a mi hozzáállásunk teljesen egyértelmű – oroszellenes eseményként viszonyulunk hozzá” – mondta a Kreml szóvivője.

Szergej Lavrov egy, a krimi Szudakban augusztus 12-én megtartott ifjúsági tanácskozáson az Ukrajna által kezdeményezett találkozót olyan gyülekezetnek nevezte, amelyen a Nyugat továbbra is a mai ukrán hatóságok “neonáci és rasszista érzelmeit fogja dajkálni”.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvívője szombaton közölte, hogy Oroszország “rögzíteni fogja a fórumon részt vevő országok álláspontjá” és “levonja majd a megfelelő következtetéseket”.

Alekszandr Grusko külügyminiszter-helyettes vasárnap a Kommerszant című lapnak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy az Európai Unió és az európai országok képviselőinek részvétele a kijevi rendezvényen “negatív hatást gyakorolhat” az orosz-uniós párbeszédre, aminek a résztvevők a tudatában vannak. A diplomata szerint Moszkva a fórumot olyan “politikai performansznak” tekinti, amely “semmilyen módon nem befolyásolja a krími nép szabad akaratnyilvánítása által kialakított nemzetközi jogi realitást”

 

 

A „Krími Platform” – avagy, hogy gondolja Ukrajna visszaszerezni a Krímet 

A Krím, a maga részéről, az Orosz Föderáció részeként, elég gyors fejlődésen esik át. A félsziget lakossága mostanság némi értetlenkedéssel gondol vissza az Ukrajnában eltöltött időszakra.

Ukrajna azonban nem adja fel harcát. Ennek kapcsán hoztak létre egy bizonyos „Krími Platformot”. A „Krími Platformot” a félsziget „de-okkupálásáért”  vívott küzdelem afféle nemzetközi küzdőterének szánják. 

Forras: oroszhirek.